marcelvanbruggen.nl
 
  •  
  •  
  •  
AFRICHTING • KEURINGSKLAAR MAKEN & BEGELEIDEN VAN UW PAARD
OP DE KEURING • ZADELMAK MAKEN & UITBRENGEN IN DE SPORT •
BETUIGEN & UITBRENGEN IN DE SPORT • TEVENS PENSIONSTAL

 

Actueel

Flyer 2018   

folder 2018

 

20-9-2016

We kijken positief terug op een mooie en geslaagde concoursdag te Lierop. Marcel van Bruggen behaalde met AMFM Dellorto, AMFM Franco en Oldrik van Kreterenhof een mooie eerste plaats van hun klasse. Anita van Steenis mocht reedt Oldrik van Kreterenhof naar een mooie tweede plaats in de damesklasse en Lianne van Houdt mocht AMFM Franco in dezelfde klasse op de eerste plaats opstellen.

 

17-9-2016

En dan overkomt je een droom!! Merle van de Waelhoeve (eigenaar: Margreet van Veen) in handen van Marcel van Bruggen Kampioen van de Pavo Fryso tuigbokaal te Drachten!

 

16-92016

Merle van de Waelhoeve in handen van Marcel van Bruggen door naar de finale van de Pavo Fryso tuigbokaal!

 

3-9-2016

AMFM Franco kampioen Damesklasse met Lianne van Houdt aan de leidsels!

 

13-7-2016

Op 18 maart 2016 mocht Koss afscheid nemen van het publiek in Ermelo. Vandaag hebben wij de moeilijke beslissing moeten maken om vanwege gezondheidsredenen van Koss zelf afscheid te nemen.

KOSS BEDANKT!!

 

9-72016

Merle van de Waelhoeve van eigenaresse Margreet van Veen geselecteerd met een superscore van 76% in Kootwijk voor de halve finale van de Pavo Fryso bokaal met Marcel van Bruggen aan de leidsels.

 

18-06-2016

AMFM Dellorto v. Reflex wint de Damesklasse met Lianne van Houdt aan de leidsels op het concours te Valkenburg.

 

28-5-2016

Vandaag was de sportdag van het Gelders paard. Hier nam gastmenner Freek Prozee de leidsels in handen van de Gelderse hengst Wilson. Zij hebben het dagkampioenschap gewonnen, wat een prachtig resultaat.

Sabrina Melotti stelde de hengst Edmundo voor in de klasse M1. Daar behaalde zij tweemaal een eerste plaats met de megascores van 230,5 en 208,5. Hiermee werden zij tevens Dagkampioen Dressuur!

 

7-5-2016

Wilson behaalde vandaag met zijn amazone Sabrina Melotti tweemaal een mooie tweede plaats in de klasse ZZ zwaar met 64,43% en 60,71%.

 

18-3-2016

Op de Gelderse hengstenshow vanavond zal Koss in Ermelo de laatste keer voor het publiek verschijnen. Deze stoere, imponerende bruine hengst blijft beschikbaar voor de fokkerij.

 

13-3-2016

De jonge, talentvolle 5-jarige ruin Golden Adventure maakte giteren onder Sabrina Melotti zijn debuut in de dressuur klasse L2. 

Ook met deze Krack c x San Remo wist Sabrina de jury te overtuigen van hun kwaliteiten en werden hiermee beloond met een mooie 1e en 2e plaats met 190 en 187 punten.

een absolute belofte voor de toekomst! Golden Adventure is tevens te koop.

 

13-03-2016

De KWPN Gelderse goedgekeurde hengst Wilson showde onder Sabrina Melotti wederom weer zijn kwaliteiten in de dressuur ring. Tijdens de wedstrijd in de klasse ZZ licht behaalde de door K.H.J van Leijden gefokte hengst 73% em 74% en was daarmee onbetwist de beste.

 

20 -02-2016

Stefan van der Meijden heeft vandaag de Gelderse hengst Wilson uitgebracht in het mennen dressuur te Zoelen. De combinatie behaalde direct 3 winstpunten.
Zeer goed resultaat, waar wij erg trots op zijn.

 

6-02-2016

Edmundo wint Hengstencompetitie Gelders paard!

Zaterdag 6 februari kreeg Edmundo het kampioenslint om zijn hals gehangen nadat hij een heel sympathieke proef had neergezet met Daniëlle van der Ploeg.

 

Zie hieronder het commentaar van de jury:

"Een hengst die opvalt met het gemak waarmee hij zich rond laat rijden, met veel zelfhouding. De stap is zuiver in de viertakt, met ruimte en is actief. De stap werd beloond met een 8. In draf heeft hij een hele mooie houding, draaft met gemak en heeft een goede techniek. In het wijken schaart hij gemakkelijk. Galopperen doet hij op een hele makkelijke manier. Ook deze werd beloond met een 8. Edmundo heeft veel souplesse en ruggebruik, heeft een goede uitstraling en lijkt een heel gewillig paard." Edmundo kreeg 78 punten.

 

Wij zijn zeer tevreden over de wijze waarop Edmundo zich laat bewerken. En zich zoals de jury al noemt erg sympathiek opstelt.

 

31-01-2016
Daniëlle van der Ploeg won vandaag in Acquoy overtuigend de M1 klasse met de Gelderse hengst Edmundo (v. Upperville). De proef werd beloond met maar liefst twee maal een eerste plaats en 4 winstpunten.


Een resultaat waar we wederom weer erg tevreden over zijn!

Edmundo en Danielle

 

27-12-2015

Vandaag behaalde de Goedgekeurde Gelderse KWPN hengst Edmundo met Daniëlle van der Ploeg in het zadel twee winstpunten in het M1. Wat maakt deze combinatie en prachtige hengst een mooie ontwikkeling door.

Danielle ook met edmundo

Edmundo v. Uppervile x Modern. In eigendom van M. Kriesch te Burgh-Haamstede.

 

15 -12-2015

Vandaag behaalde deze fijne combinatie tijdens hun ZZ-zwaar debuut twee keer een 2e plaats met 63,00% en 65,14%. Met deze score behaalde zij maar liefst 3 winstpunten!

Sabrina en Wilson galop

Sabrina Melotti met de Gelderse goedgekeurde KWPN hengst Wilson v. Koss

 

13-12-2015

De hengst Crescendo HBC is gearriveerd en voor komend jaar beschikbaar en gestationeerd bij ons in de stallen.

Crescendo HBC

 

1-12-2015

Vandaag vond de eerste bezichtiging van de KFPS Hengstenkeuring plaats. De hengst Sypke v. Dries x Ulke welke werd voorgesteld door Marcel van bruggen is door naar de tweede bezichtiging!

Sypke

Eigenaren: M.J. van Bruggen en Fam. de Wit te Groot Ammers.

 

31-10-2015

In het kader van de Hengstencompetitie werd Edmundo tijdens de IBOP-dag voor de Gelderse paarden op 31 oktober op het KWPN-centrum in Ermelo verwacht.

 

Edmundo liet zich onder het zadel op aansprekende wijze zien. De juryleden beoordeelde het optreden van Edmundo volgens de formule van de Pavo Cup.

 

Edmundo stapt goed door het lichaam.
In draf geeft hij een heel mooi beeld.
In galop laat hij balans en gedragenheid zien.

 

Voor de stap en zijn functionaliteit kreeg Edmundo een 8. Met een totaalscore van 74.5 keerde Edmundo terug naar Varik.

Edmundo staat gestationeerd bij Marcel van Bruggen en staat geregistreerd bij Marcel en Marscha Kriesch in het Zeeuwse Burgh-Haamstede.
Danielle ook met edmundo

 

 

25-10-2015
De net nieuw gevormde combinatie Wilson en zijn amazone Sabrina Melotti hebben vandaag hun wedstrijddebuut gehad en winnen meteen beide ZZ-licht proeven met 218 en 222 punten.

Wilson

 

3-5-2015

Gelderse hengst Wilson, komend seizoen beschikbaar op ons dekstation!

Na het succes van zijn eerste driejarige merries in het afgelopen keuringsseizoen is er veel belangstelling voor de Gelderse hengst Wilson (Koss x Cabochon x Heemraad), gefokt door wijlen Karel van Leijden. Zijn eigenaar Marian Heinemans heeft bekend gemaakt aan de vraag te willen voldoen en Wilson komend dekseizoen ter dekking te stellen bij Marcel van Bruggen in Varik (tel. nr. 06-22128901).
Het ter dekking ellen van Wilson betekent wel dat een pauze in zijn sportcarrière wordt ingelast. Wilson komt met Anita Berendsen uit in de ZZ-Zwaar dressuur.

 

Wilson

 

7-4-2015

Apollo van Nassau (geb: 31-03-2011) stokmaat 1,69m is op 04 april 2015 KAMPIOEN geworden bij de jonge Barockpinto Hengsten, (Champion Young Stallions) in Assen op de Barockpinto keuring en tevens is Apollo Reserve KAMPIOEN geworden van alle Barockpinto Hengsten. Kwaliteit wint altijd de strijd.

apollo kampioen

 

5-3-2015

Apollo van Nassau kwam gisteren in actie met Marcel tijdens zijn IBOB proef in de Sunrise Stables te Assen. Apollo heeft een geweldige proef laten zien met maar liefst 51 punten totaal. Wij zijn dik tevreden!
Deze prachtige Barocko Pinto hengst staat komend seizoen bij ons op station ter dekking.

Onderstaand een prachtige foto met eigenaar: Dhr. R van Teijen
Foto gemaakt door: Karin Sevink

Apollo van Nassau

 

17-2-2015

Deze 4 jarige merrie v. Makari Jetsetter x Cinovo x Fortissimo x Wilhelmus zal aankomend seizoen in de nieuwelingen klasse op de baan verschijnen.

Wat een fijn werkwillig paard met veel kracht en souplesse.

Gema

 

7-2-2015

Vandaag zullen twee prachtige hengsten welke getraind zijn op ons station deelnemen aan de derde bezichtiging op de KWPN hengstenkeuring in 's Hertogenbosch. De Gelderste hengst Edmundo v. Uppervile x Modern op de foto in handen van Stefan van der Meijden heeft tijdens zijn tweede bezichtiging een mooie verrichting laten zien waardoor hij zich vandaag nogmaals mag bewijzen.

Edmundo

 

Tevens de tuigpaardhengst Hendrik v. Manno x Plain's Liberator in eigendom van fam. De Groot te Leerdam en M.J. van Bruggen mag zich vandaag nogmaals voor de jury opstellen.

 

6-2-2015

Nu ook via ons station beschikbaar! De zwarte Hackney hengst Plain's Beau.

 

10-12-2013
Vandaag vertrokken naar Zuid Afrika naar de Kavalo Friesian Stud, AM FM Bjorn. Wat zullen we hem missen! We wensen zijn nieuwe eigenaren Klaas en Carina Venter veel geluk met hem!

Bjorn SA16-9-2013 Warner in handen van Marcel van Bruggen wordt uitgeroepen tot Kampioen van regio Zuid te Lierop in de kleine limiet. Tevens is AM FM Bjorn in handen van Marcel uitgeroepen tot beste limiet paard 2013.
Warner kampioen

 

14-9-2013 AM FM Bjorn in handen van Lianne van Houdt Reservekampioen regio Noord tegen Zuid te Drachten.

AM FM Bjorn reservekampioen

 

27-8-2013 Vonko behaalde op de clubdag in Grootschermer 2 maal de eerste plaats! In de lange lijnen rubriek stond Vonka aan kop met Stefan van der Meijden aan de leidsels. 

Tevens behaalde vonko in handen van Lianne van Houdt een mooie eerste plaats in de damesklasse.

Vonko lange lijnen
Foto is genomen door Rijk van Vulpen te Benningbroek.

6-8-2013 AM FM Bjorn in handen van Marcel van Bruggen met een mooie eerste plaats en de hoogste punten voor friezen met tuigaanleg, op naar Drachten!
AM FM Bjorn tuigaanleg

17- 7-2013 AM FM Bjorn (v.Beart) werd vandaag wegens blessure door zijn eigen rijdster Lianne van Houdt voorgesteld door Antia van Steenis, Anita behaalde vandaag met AM FM Bjorn het kampioenslint bij de damesklasse van Regio Zuid. 
AM FM Bjorn met Anita12-5-2013 AM FM Bjorn wint de Damesklasse in Tilburg met Lianne van Houdt aan de Leidsels.AM FM Bjorn Tilburg Lianne12-5-2013 AM FM Bjorn wint de Limiet klasse in Tilburg met Marcel van Bruggen aan de leidsels.AM FM Bjorn tilburg

 

27-4-2013 Elnoor in handen van Marcel van Bruggen Kampioen van de nieuwelingen!

Elnoor

Foto: Rijk van Vulpen

 

Warner

Warner (comb. eigenaren: M.J. van Bruggen en H. Eppinga) wint de Limietklasse in handen van Marcel van Bruggen te Benningbroek!

Warner

Foto: Rijk van Vulpen

 

Dellorto AMFM

Dellorto in handen van zijn eigenaar Marcel van Bruggen wint eveneens de Limiet in Benningbroek. Eveneens wint Dellorto het oranje lint in de gemeenterubriek!

Dellorto AMFM

Foto: Rijk van Vulpen

 

Vonko

Ook Vonko was weer helemaal paraat, Vonko won in handen van Marcel van Bruggen de grote limiet klasse en in de dames klasse reedt Lianne van Houdt hem naar een mooie tweede plaats.

vonko

Foto Rijk van Vulpen

 

Met veel plezier kijken wij terug op een mooie hengstenshow en de mooie opkomst van afgelopen zaterdag 23 maart.

victory nu

Deze foto is van Victory in 2013 te Benningbroek, gemaakt door Rijk van Vulpen.

Graag willen wij AM/FM Organisatieadvies en interim management bedanken voor de sponsoring van deze avond!

 

Nieuw op ons station!


Hengsten houderij en trainingsstal Marcel van Bruggen biedt in 2013 ter dekking aan de hackney hengst Heartland Moonshadow. Eigenaar: Rob d'Achard.

Heartland Moonshadow

 

 

Willem

Leeuwarden - Hengstenkeuring 11 januari 2013. In een sterk deelnemersveld werd Marcel van Bruggen met Willem (v. Ulke) in de eerste omloop als 4e geplaatst. Helaas met overrijden haalden zij een 5e plaats. Toch een behoorlijk mooi resultaat voor een eerste wedstrijd samen! Willem wordt getraind en gereden voor de familie van Duyn uit Katwijk aan Zee.

willem


Bjorn van het Galgendaal

Bjorn van combinatie Lieshout en van Bruggen kwam in handen van Marcel van Bruggen weer op een mooie 2e plaats op het concours in Beers.

Vonko
Vonko van Marcel van Bruggen liet zich in handen van Lianne van Houdt naar een mooie eerste plaats rijden in de damesrubriek. Vonko ging goed over de benen en was mooi constant.

 


Dave(v. Manno).

dave1 dave2 dave3 dave4

 


Welkom op onze site waar je terecht kunt voor:


- Training en keuringsklaar maken
- Zadelmak maken en het uitbrengen van uw paard in de sport
- Betuigen en het uitbrengen van uw paard in de sport
- Toiletteren van uw paard
- Pensionstalling
- Het begeleiden van uw merrie voor de dracht.

Hengstenhouderij Marcel van Bruggen aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor
schade, ziekte of letsel van mensen, dieren, vervoermiddelen of anderszins.


Bij interesse kun je het contactformulier invullen en versturen.
U ontvangt een reactie van ons na ontvangst van het contactformulier.


Aan deze site word gewerkt.