marcelvanbruggen.nl
 

AFRICHTING • KEURINGSKLAAR MAKEN & BEGELEIDEN VAN UW PAARD
OP DE KEURING • ZADELMAK MAKEN & UITBRENGEN IN DE SPORT •
BETUIGEN & UITBRENGEN IN DE SPORT • TEVENS HANDELS- EN PENSIONSTAL

 
 

Cresendo HBC

Dekgeld:

€ 475,00 (excl. btw en verzendkosten)

Geboortedatum:

Thursday, May 10, 2007

Stokmaat:

1.64 m

Afstamming:

Wodka HBC x Fortissimo

Kleur:

Vos

 

Beschrijving:

Het kampioenschap bij de tuigpaardhengsten bij de CHK 2010 in Den Bosch is gewonnen door Crescendo HBC. Deze zoon van Wodka HBC is gefokt door B.H. Buter en J. Heynen uit Nieuw Schoonebeek. Hij was de favoriet van zowel het publiek als de jury. Juryvoorzitter Rootveld: "Crescendo is zo mooi, maakt zich groot en heeft een heel mooi voorbeengebruik met daarbij enorm veel buiging en kracht in het achterbeen. Een heel compleet tuigpaard."
In het verrichtingsonderzoek maakte Crescendo HBC de verwachtingen waar door reservekampioen van zijn jaargang te worden.Crescendo HBC, zelf kampioen van de Nationale Veulenkeuring in 2007, is een product uit de eerste jaargang van Wodka HBC, zoon van de bijzonder gewaardeerde maar vroeg overleden Roy M (Larix). Wodka HBC is zelf alleen nog maar voor de fokkerij beschikbaar via diepvriessperma nadat hij eind 2008 voor de internationale mensport werd aangekocht door Mieke van Tergouw.
Moeder Landini ster preferent is een dochter van de klassiek gefokte tuigpaardhengst Fortissimo. Ze behaalde zelf 22 winstpunten. Haar bekendste nakomeling is het open klasse paard Raymond M 2e bezichtiging (Larix) van Stal Harink. Grootmoeder Zendrini keur preferent (Proloog) was zelf een succesvolle concoursmerrie (Sportmerrie van het Jaar 1985) en is via de keuringtopper Kendini keur (Factor) grootmoeder van de goedgekeurde hengst Stuurboord (Jonker), Nederlands kampioen dekhengsten 2008 en winnaar Oregon Trofee 2010. De merrielijn heeft diverse succesvolle keuringspaarden en concourspaarden opgeleverd.

 

Crescendo HBC is een eerlijke en betrouwbare hengst. De hengst heeft veel bereidheid om te werken en laat zich goed rijden. De stap is voldoende. Voor de showwagen beweegt de hengst zich in zijn lijf goed tot zeer goed opwaarts en zet de hals er daarbij goed op. Crescendo HBC heeft veel tot zeer veel knie-actie en zet de voorbenen ruim tot zeer ruim weg. De achterbenen worden goed gebogen en ruim voldoende tot goed ondergebracht. De draf heeft een goed zweefmoment. Crescendo HBC heeft veel looplust. Crescendo HBC heeft als tuigpaard veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn rijder een goed tot zeer goed gevoel.
Geen foto's aanwezig. Wij willen gerust foto's voor u maken. Vraag foto's aan via ons contactformulier.