marcelvanbruggen.nl
 

AFRICHTING • KEURINGSKLAAR MAKEN & BEGELEIDEN VAN UW PAARD
OP DE KEURING • ZADELMAK MAKEN & UITBRENGEN IN DE SPORT •
BETUIGEN & UITBRENGEN IN DE SPORT • TEVENS HANDELS- EN PENSIONSTAL

 
 

Koss † 2016

Dekgeld:

€ 450 (excl. btw en verzendkosten)

Geboortedatum:

Thursday, July 16, 1992

Stokmaat:

1.68m

Afstamming:

El Corona x Goudsmid

Kleur:

Bruin

Opmerkingen:

Gelders type

 

Beschrijving:

De invloed van de in 1992 geboren Koss op de Gelderse fokkerij is groot. Zijn nakomelingen hebben door de jaren heen steeds vooraan op de merriekeuringen gestreden om de kopposities. Bekende keuringspaarden van Koss zijn o.a. Amora, Barones-Tilde, Antonio P. (=Alexandro P), Pam Tilde, Willkos, Wima, Zarona. In de sport is Koss uitgebracht in de Z2dressuur en het M springen.

Ook aan de hengstenkant is de inbreng van Koss groot. Koss heeft inmiddels drie goedgekeurde zonen. Parcival werd goedgekeurd in 2000 en het bijzondere feit doet zich voor dat Parcival tegelijkertijd met het preferentschap van Koss, keur verklaard is. Alexandro P is in 2008 en Wilson in 2010 goedgekeurd.

Koss heeft 6 keurmerries en 31 stermerries gebracht. De fokwaarde dressuur van Koss is 124 met een betrouwbaarheid van 77%. De fokwaarde springen is 82 met een betrouwbaarheid van 74%. Met zijn fokwaarde exterieur van 107 (betr. 87%) en fokwaarde beweging van 108 (betr. 87%) scoort Koss bovengemiddeld in de Gelderse populatie.

De nafok van Koss is te herkennen aan de goed bespierde halzen, wat strakke rug- en lendenpartij, hard beenwerk met smalle voeten. De draf en galop zijn krachtig en gedragen.