marcelvanbruggen.nl
 

AFRICHTING • KEURINGSKLAAR MAKEN & BEGELEIDEN VAN UW PAARD
OP DE KEURING • ZADELMAK MAKEN & UITBRENGEN IN DE SPORT •
BETUIGEN & UITBRENGEN IN DE SPORT • TEVENS HANDELS- EN PENSIONSTAL

 
 

Dekgeld:

€ 750,00 (excl. btw en verzendkosten)

Geboortedatum:

Stokmaat:

1.66

Afstamming:

Arjen 417 x Oege 267 Pref. x Reitse 272 Pref

Kleur:

Zwart

 

Beschrijving:

 

Wytse 462 is de eerste Arjen-zoon in de fokkerij. Vanaf afgelopen dekseizoen vergezelt Haike 482 hem. Wytse is afkomstig uit de fokkerij van Jan Kruis uit Heeg die in 2013 werd verkozen tot fokker van het jaar 2012. Wytse 462 slaagde glansrijk voor de verrichtingstest en word geroemd om zijn uitstekende stap. De hengst heeft een intelligent en sensibel karakter. Voor de rijproef haalde hij 79,5 punten, voor het men-gedeelte maar liefst 84 punten en het tuigen 83,5 punt. Wytse heeft tot nog toe 117 geregistreerde nakomelingen. Tijdens de eerste bezichtiging 2014 verschenen vier zonen voor de jury. Twee zonen waren sterwaardig, Melle H. (mv Fetse 349) en Nanning van Hylpen (mv Olof 315) verschenen op de tweede bezichtiging. De nakomelingen bleken allen rassige types, met mooie hoofden en een sterke manier van bewegen. Wytse komt uit een erg goed laag van stam 15: moeder Wilinda K. is ster preferent en grootmoeder Rix, een bekende verschijning op de fokdagen van Blauwhuis is Model en tweevoudig Preferent. Wilinda K heeft tien nakomelingen waarvan inmiddels 5 nakomelingen ster en Wytse is tevens Sport. Rix bleek een zeer vruchtbare merrie, bracht veertien nakomelingen waarvan maar liefst negen met Ster bekroond. Twee van haar dochters Magriet K en Wilinda K zijn Preferent.

Tekst geschreven door Janna Kroes


DE ERFELIJKE AANLEG VAN WYTSE.

Tekst door D.G.Wiersma, Leeuwarden.

De dekhengst Wytse 462 sport kreeg mooie cijfers bij zijn verrichtingsexamen. Bij de rijproef een 8 op stap en een 7/ 7,5 op draf; ook op looplust een 8. Inmiddels gaat hij in de sport van succes naar succes. Als hij zijn prima stap en inzet vererft dan is dat op zich al heel waardevol.


Vererving:

De primering van zijn veulens is  tot op heden goed.

1e premie       2e premie          3e premie    geen premie

12                    33                      14                 0


Geen veulen zonder premie is positief; vijfenveertig 1e en 2e premies en maar 14 met een 3e premie is relatief goed.

Tijdens de eerste bezichtiging van de hengstenkeuring 2014 verschenen er vier zonen van Wytse voor de jury. Twee zonen werden ster. Wytse 462 behaald daarmee een Sterpercentage van 50 procent.

Bij welke merries zou Wytse het beste resultaat kunnen hebben ?

De vader van Wytse is Arjen, een zoon van Erik 351 uit een merrie van Nikolaas. In de fokwaarden van Wytse blijkt zijn positieve vererving op veel onderdelen. Dat hij qua ras en bouw het goed doet komt vooral ook door zijn moeder , die vier keer een eerste premie kreeg en zijn grootmoeder Rix, model- preferent, die tussen 1991-1996 zes keer een eerste premie kreeg. Ook komt er tweemaal een Jochem merrie voor in de stamboom.

Wytse 462

Verwantschap: 17,4%
Inteelt: 1,56%
Stam: 15
Fokker/Eigenaar: J.A.M. Kruis, Heeg
Geen foto's aanwezig. Wij willen gerust foto's voor u maken. Vraag foto's aan via ons contactformulier.