marcelvanbruggen.nl
 

AFRICHTING • KEURINGSKLAAR MAKEN & BEGELEIDEN VAN UW PAARD
OP DE KEURING • ZADELMAK MAKEN & UITBRENGEN IN DE SPORT •
BETUIGEN & UITBRENGEN IN DE SPORT • TEVENS HANDELS- EN PENSIONSTAL

 
 

Michiel 442 Sport

Dekgeld:

€ 750,00 (excl. btw en verzendkosten)

Geboortedatum:

Sunday, April 18, 2004

Stokmaat:

1.69 m

Afstamming:

Tsjerk 328 Pref x Leffert 306 Pref x Hearke 254 Pref

Kleur:

Zwart

 

Beschrijving:

Michiel  442 is geboren in de stallen van de familie Harry en Cecile Witteveen uit Ontario in Canada en is een zoon van de bekende Stermerrie Trudy fan Boalsert gefokt door D. Foeken en H. de Groot uit Bolsward.  Deze merrie behaalde drie keer  een eerste premie.  Trudy fan Boalsert bracht negen nakomeling waarvan zes met een eerste premie, een stamboek dekhengst Michiel  442 en de kroonmerrie Tryntsje WV. De moeder van Trudy is de Stermerrie Uvancka, gefokt door N. van der Velde-Glas uit Heerenveen.  Uvancka behaalde zelf ook drie keer een eerste premie. Vervolgens zit er vier generaties model en preferent in de Moederlijn.

Michiel slaagde ruim voldoende voor zijn verrichtingstest en wordt geroemd om zijn vriendelijke, werkwillige en bewerkbare karakter. Michiel is zeer verdienstelijk in de dressuursport en loopt inmiddels ZZ-Zwaar met amazone Thea Dijkstra. Michiel springt met gemak en souplesse de galopwissels.


De nakomelingen van Michiel zijn fraaie rastypische paarden met mooi gevormde en uitdrukkingsvolle hoofden. De paarden zijn correct gebouwd, vaak gitzwart met veel behang en een goede draf. De nakomelingen zijn net als Michiel gemakkelijk in omgang en niet snel van hun stuk te krijgen. Het zijn goed bewerkbare gebruikspaarden.

Michiel 442

 

Verwantschap:  18,5%

Inteelt:  2,73%

Stam: 103

Fokker: H. & C. Witteveen, Paris, Ontario Canada

Eigenaar: H. J. Mulder, Vegelinsoord
Geen foto's aanwezig. Wij willen gerust foto's voor u maken. Vraag foto's aan via ons contactformulier.